dso

Aktivnosti

Demenci prijazna točka

V dislocirani enoti Doma starejših občanov Metlika je 4. 4. 2018 Spominčica odprla prvo Demenci prijazno točko (DPT) v Beli krajini.

Demenci prijazna točka je točka, ki je namenjena osebam z demenco, svojcem in vsem zaposlenim (policisti, trgovci, bančni in poštni uslužbenci, farmacevti, gasilci…) kot tudi vsem drugim v lokalni skupnosti, saj je pomembno, da tudi sosedje prepoznajo osebe z demenco in jim pomagajo. Na Demenci prijazni točki se lahko obrnete po informacije, predvsem pa se seznanite z načini in postopki usmerjanja oseb z demenco, ki se izgubijo in ne najdejo poti domov.

Na Demenci prijazni točki vam nudimo:

  • Informacije – kaj je demenca, kakšni so prvi znaki, kako jih prepoznamo ter da demenca ni del zdravega staranja, kako se sporazumevati z osebo z demenco.
  • Pomoč – informacije o tem, kako pomagamo, ko je oseba z demenco v stiski, ker ne ve, kdo je in kje živi.
  • Usmeritve – kam naj se osebe z demenco in njihovi svojci obrnejo po nadaljnjo pomoč (Spominčica, urad Varuha človekovih pravic, zdravnik, center za socialno delo…).
  • Strokovno literaturo o demenci, ki je dostopna občanom na izposojo.
  • Informativne zloženke o demenci in glasilo Spominčica.

Na Demenci prijazni točki smo vam na voljo od ponedeljka do petka, od 8. do 14. ure.

Informacije lahko pridobite tudi na svetovalnem telefonu Spominčice: 059/305-555 ali obiščete njihovo spletno stran: www.spomincica.si.

34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev