DSO Metlika

O nas

POSLANSTVO

Starejšim od 65 let, ki zaradi bolezni, starosti ali demence ne zmorejo sami skrbeti zase, so brez svojcev ali osamljeni, ter mlajšim od 65 let s težavami v duševnem zdravju in duševnem razvoju, nudimo kakovostno bivanje ter prehrano, prilagojeno starosti in njihovim boleznim. Pomagamo jim pri osebni higieni ter jim omogočamo fizio in delovno terapijo ter osnovne zdravstvene usluge. Skrbimo za njihovo aktivno preživljanje časa, in medgeneracijsko druženje z namenom zagotavljanja dobrega počutja in ohranjanja čim večje samostojnosti. Zunanjim uporabnikom nudimo pomoč pri osebni higieni, osnovno čiščenje bivalnih prostorov, zdrava kosila, prevoz do zdravnika in trgovine ter pomoč pri opravkih. Vzamemo si čas za prijazen klepet.

NAŠE VREDNOTE

TIMSKO DELO

Z dobro organiziranostjo in medsebojnim sodelovanjem dosegamo skupne cilje. Verjamemo v prispevek vsakega posameznika za dobro delovanje tima, zato se med seboj pohvalimo in si izrekamo konstruktivno kritiko. Držimo se dogovorov, si pomagamo in delujemo po načelu solidarnosti Vsi za enega, eden za vse.

KOMUNIKACIJA

Razumevanje drug drugega je za naše dobre odnose in učinkovito delo zelo pomembno, zato se med seboj poslušamo. Aktivno izražamo in sprejemamo različna mnenja, stališča, predloge, ideje, želje in potrebe. Pogovarjamo se v mirnem in spravljivem tonu ter v preprostem jeziku. Povemo tisto, kar mislimo in z jasnimi navodili o poteku dela poskrbimo za točen prenos informacij. Če česa ne znamo, zastavimo vprašanja.

ETIČNOST

Delujemo pošteno in pravično ter smo strpni drug do drugega. Vredni smo zaupanja, zato spoštujemo zasebnost stanovalcev in skrbimo za ohranjanje njihovega dostojanstva. Zaupamo svojim sodelavcem, ker zaupamo samim sebi.

ODGOVORNOST

Pri svojem delu smo vestni in zanesljivi. Za delo in napake prevzemamo odgovornost, jih popravljamo po najboljših močeh ter se iz njih učimo. Sprejemamo dobronamerno konstruktivno kritiko in predloge za izboljšanje ter jih upoštevamo pri nadaljnjem delu.

ZNANJE

Smo uspešni strokovnjaki na svojem področju, kar je učinek usposabljanja, dolgoletnega dela in izkušenj. Svoje znanje prenašamo na sodelavce ter ga nadgrajujemo z nenehnim učenjem. Drug drugega spodbujamo k učenju ter osebnemu in strokovnemu razvoju.

ZADOVOLJSTVO

Svoje poslanstvo opravljamo z dobro voljo in nasmehom na obrazu. Smo pozitivno naravnani do dela, uporabnikov, svojcev in sodelavcev. Veselimo se ob dobro opravljenem delu in smo hvaležni za priporočila zadovoljnih uporabnikov.

PREDANOST

Našo predanost poklicu, organizaciji, uporabnikom, svojcem in sodelavcem izkazujemo z naklonjenostjo, srčnostjo in prijaznostjo. Tako zaznavamo njihove potrebe, želje, vrednote, čustva in občutke ter jih upoštevamo po najboljših močeh. Naše delo je naše poslanstvo – naši uporabniki, svojci in sodelavci to prepoznajo po občutku varnosti, sprejetosti in spoštovanju. VIZIJA 2023 Leta 2023 smo v regiji prepoznavni po visoko kakovostni negi in oskrbi, kar izkazujemo s certifikatom kakovosti E-Qalin in Certifikatom demence. Uporabnikom nudimo kakovostno hrano, ki jo pripravljamo iz sestavin z okoliških kmetij, dopoldansko varstvo in terapijo z živalmi. S pomočjo različnih društev in prostovoljcev – družabnikov organiziramo celodnevne aktivnosti. S pomočjo evropskih sredstev smo preuredili obstoječe bivalne prostore v skladu s standardi, povečali kapacitete za 20 postelj in v gradu uredili sobe za nepomične stanovalce. V pritličju doma smo uredili ambulanto, prostor za delovno in fizioterapijo ter dopoldansko varstvo. Imamo novo, sodobno pralnico z dvigalom. Pridobili smo polni certifikat Družini prijazno podjetje. Zaposleni najmanj 2 x tedensko telovadimo, nekajkrat letno se družimo na piknikih, strokovnih ekskurzijah in športnih igrah ter prepevamo v mešanem pevskem zboru Vitice, kamor smo povabili tudi pevce iz lokalnega okolja. Zunanjim in notranjim uporabnikom v lastnih prostorih nudimo plačljive storitve: pedikuro, frizerske storitve, fizio in delovno terapijo, manjša šiviljska popravila in storitve pranja, aromatične kopeli ter praznovanje rojstnih dni.

NAČELA UČINKOVITEGA KOMUNICIRANJA IN MEDSEBOJNEGA SODELOVANJA

 1. SPOŠTUJEMO DRUG DRUGEGA.
 2. SMO POZITIVNO NARAVNANI DO DELA, STANOVALCEV, SVOJCEV IN SODELAVCEV.
 3. ZASTAVLJAMO IN STREMIMO K SKUPNIM CILJEM.
 4. DRŽIMO SE DOGOVOROV.
 5. AKTIVNO IZRAŽAMO IN SPREJEMAMO RAZLIČNA MNENJA, PREDLOGE IN IDEJE.
 6. SLIŠIMO SE IN SE POSLUŠAMO.
 7. POGOVARJAMO SE V MIRNEM IN SPRAVLJIVEM TONU, V PREPROSTEM JEZIKU TER Z NASMEHOM NA OBRAZU.
 8. POVEMO TISTO, KAR MISLIMO.
 9. POSKRBIMO ZA TOČEN PRENOS INFORMACIJ.
 10. DAJEMO JASNA NAVODILA O POTEKU DELA.
 11. ČE ČESA NE ZNAMO, ZASTAVIMO VPRAŠANJA.
 12. POHVALIMO SE IN SI POMAGAMO.
34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Spoštovani, po smrti moje mame, Antonije Šali, bi se vam rada zahvalila za ves trud in delo, ki ste ga vložili, da je zadnjih 7 mesecev življenja preživela na človeku dostojen način. Najprej sploh hvala, da ste jo sprejeli, ko smo zanjo res nujno potrebovali oskrbo. Včasih pač življenje ne gre čisto po načrtu, zato mi nismo imeli nikjer rezervacije. Hvala res vsem zaposlenim, ki ste jo negovali, hranili, zdravili, spoštovali. Hvala tudi za prijaznost, nasmehe in spodbudne besede. Ni mi bilo lahko, ker smo jo dali v DSO, bila pa sem pomirjena, ko sem spoznala vaše okolje in zaposlene. Še enkrat - iskrena hvala, tudi v bratovem imenu, vam in vsem zaposlenim. Dušanka Faleskini, Straža, januar 2024

Dušanka Faleskini

Mnenje svojca

Spoštovani, v prejšnjem tednu se je od nas poslovila naša tama, gospa Ana Logar. Tama je preživela zadnjih deset mesecev v vašem domu, kamor smo jo premestili iz domače oskrbe. Moram reči, da smo jo obiskovali večkrat tedensko in spremljali vaše delo. Mi in tama smo bili zelo zadovoljni z vašo ponudbo, storitvami, strokovnostjo, prijaznostjo,... Tama se ni nikoli pritoževala nad zaposlenimi, vedno je vse pohvalila, prav prijetno se je počutila v vašem domu. Najbolj pa je pohvalila kuhinjo, saj je bila po poklicu kuharica. Vaših negovalk na terenu, ki so tamo obiskovale na domačem domu pred prihodom k vam in še pred tem ji dostavljale kosila, se je tama vedno razveselila in komaj čakala njihov prihod. Vsem zaposlenim želim reči HVALA, ker ste skrbeli za našo tamo do zadnjega dneva, predvsem pa za srčnost sester, ki so bile ob njej zadnje ure. Izvrstno opravljate delo in naj tako tudi ostane! Ana Logar, vnukinja Metlika; 15.1.2024

Ana Logar

Mnenje svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev