DSO Metlika

Izjava o dostopnosti

Dom starejših občanov Metlika (v nadaljevanju DSO Metlika) se zavezuje omogočati dostopnost svojega spletišča https://dso-metlika.si/ v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18 in nasl.).

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče DSO Metlika, ki se nahaja na spletnem naslovu https://dso-metlika.si/.

Pri posodabljanju naše spletne strani sledimo smernicam WCAG (angl. Web Content Acessibility Guidelines), ki se delijo na tri ravni Skladne vsebine: A, AA in AAA. Trudimo se biti skladni najmanj z ravnijo AA, katera je skladna s standardom SIST EN 301 549 V1.1.2.

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve naše spletne strani, kot so:

 • odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
 • predvidljivo delovanje spletišča,
 • omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom,
 • omogočena je uporaba različnih ravni naslovov,
 • grafičnim elementom so dodani tekstovni oziroma besedilni opisi,
 • navigacija po glavnem meniju je mogoča brez miške, z uporabo smernih tipk na tipkovnici (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške).

Stopnja skladnosti

Spletna stran DSO Metlika je delno skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost našega spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu pa nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti zaradi tehničnih omejitev, ki niso ali pa so delno skladni z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Primeri takih vsebin so:

 • večje, kompleksne tabele s podatki,
 • vsebina v formatih, za katere je potreben prenos na napravo,
 • videoposnetki, ki nimajo na voljo podnapisov,
 • barvna shema spletne strani, ki je skladna s CGP (celostno grafično podobo),
 • programsko generirane slike in teksti, ki jim ni možno dodati alternativnega opisa.

Omogočamo vam, da se lahko s temi dokumenti seznanite na drugačen način (lahko nam pišete po navadni ali elektronski pošti – kontaktni podatki so navedeni spodaj).

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena dne 07. 07. 2022 na podlagi samoocene.

Zadnja posodobitev izjave: 21. 04. 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Veseli bomo informacij o uporabniški izkušnji na našem spletišču, kot predlogov o morebitnih dodatnih prilagoditvah spletnega mesta.

V primeru ugotovitve neskladnosti vsebine spletišča z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, nam lahko posredujete informacije na spodaj navedene načine, mi pa jih bomo skušali izboljšati:

Na obvestilo ali zahtevo bomo odgovorili v osmih (8) dneh od prejema obvestila. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razlog nezmožnosti odgovora v navedenem roku ustrezno utemeljili.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja vsebin našega spletišča od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo. Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij opravljajo inšpektorji inšpekcije za informacijsko družbo. Njihovi kontaktni podatki so:

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
Inšpektorat RS za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
T: 01/555-58-48
E: gp.irsid@gov.si

34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Spoštovani, po smrti moje mame, Antonije Šali, bi se vam rada zahvalila za ves trud in delo, ki ste ga vložili, da je zadnjih 7 mesecev življenja preživela na človeku dostojen način. Najprej sploh hvala, da ste jo sprejeli, ko smo zanjo res nujno potrebovali oskrbo. Včasih pač življenje ne gre čisto po načrtu, zato mi nismo imeli nikjer rezervacije. Hvala res vsem zaposlenim, ki ste jo negovali, hranili, zdravili, spoštovali. Hvala tudi za prijaznost, nasmehe in spodbudne besede. Ni mi bilo lahko, ker smo jo dali v DSO, bila pa sem pomirjena, ko sem spoznala vaše okolje in zaposlene. Še enkrat - iskrena hvala, tudi v bratovem imenu, vam in vsem zaposlenim. Dušanka Faleskini, Straža, januar 2024

Dušanka Faleskini

Mnenje svojca

Spoštovani, v prejšnjem tednu se je od nas poslovila naša tama, gospa Ana Logar. Tama je preživela zadnjih deset mesecev v vašem domu, kamor smo jo premestili iz domače oskrbe. Moram reči, da smo jo obiskovali večkrat tedensko in spremljali vaše delo. Mi in tama smo bili zelo zadovoljni z vašo ponudbo, storitvami, strokovnostjo, prijaznostjo,... Tama se ni nikoli pritoževala nad zaposlenimi, vedno je vse pohvalila, prav prijetno se je počutila v vašem domu. Najbolj pa je pohvalila kuhinjo, saj je bila po poklicu kuharica. Vaših negovalk na terenu, ki so tamo obiskovale na domačem domu pred prihodom k vam in še pred tem ji dostavljale kosila, se je tama vedno razveselila in komaj čakala njihov prihod. Vsem zaposlenim želim reči HVALA, ker ste skrbeli za našo tamo do zadnjega dneva, predvsem pa za srčnost sester, ki so bile ob njej zadnje ure. Izvrstno opravljate delo in naj tako tudi ostane! Ana Logar, vnukinja Metlika; 15.1.2024

Ana Logar

Mnenje svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev