DSO Metlika

Predstavitev

Za stanovalce doma

NUDIMO

 • celodnevno varstvo in bivanje za starejše od 65 let s kapaciteto 57 postelj v matični enoti
 • celodnevno varstvo in bivanje za starejše od 65 s kapaciteto 19 postelj v starem domu Komendi
 • celodnevno varstvo ter bivanje za osebe z boleznijo demenca v dislocirani enoti s kapaciteto 84 postelj
 • posebno obliko varstva za uporabnike z motnjo v razvoju in s težavami v duševnem zdravju s kapaciteto 12 postelj
 • skupaj: 172 postelj

BIVANJE V DOMU

Vsi stanovalci so vključeni v osnovno in socialno oskrbo. Zdravstveno oskrbo izvaja zdravniški tim iz Zdravstvenega doma Metlika, dvakrat mesečno pa preglede izvede specialist nevropsihiater. Ostale storitve, ki izhajajo iz individualnega načrta, nudijo zdravstveno negovalna služba, fizioterapija in delovna terapija.
Naše delo je usmerjeno v izpolnjevanje potreb in želja uporabnikov, spodbujanje obiskov svojcev in znancev, organizacijo aktivnosti in v skrb za zdravje.

AKTIVNOSTI ZA BOLJŠE POČUTJE

 • raznovrstne delavnice
 • druženja v skupinah za samopomoč
 • druženja ob petju, plesu, piknikih, izletih, zabavah
 • druženja s stanovalci drugih domov, društvi, kulturno umetniškimi društvi, mlajšimi generacijami ipd.
 • obiski prostovoljcev
 • prvi petek v mesecu vernike obišče duhovnik, ob večjih praznikih je maša v jedilnici doma
Želimo, da vam naš dom postane novi dom poln razumevanja, kjer se boste dobro in varno počutili in si našli nove prijatelje.

HIŠNI RED

Stanovalci z vstopom v dom sprejmejo primeren odnos do sostanovalcev, obiskovalcev in zaposlenih ter se morajo ravnati po določilih Hišnega reda. Hišni red so pravila, ki omogočajo nemoteno delovanje doma in sožitje večjega števila ljudi. Upoštevanje pravil in dogovorov prispeva k spoštovanju temeljnih pravic stanovalcev, omogoča kvalitetno bivanje stanovalcev, zadovoljstvo njihovih svojcev in dobro počutje zaposlenih v delovni sredini.

Priponke

OSTALO

Spodaj pa prilagamo še nekaj informacij glede:

 • varovanja pravic stanovalcev,
 • uveljavitev pravic na področju socialno varstvenih storitev,
 • prevoza z reševalnim vozilom.
34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Spoštovani, po smrti moje mame, Antonije Šali, bi se vam rada zahvalila za ves trud in delo, ki ste ga vložili, da je zadnjih 7 mesecev življenja preživela na človeku dostojen način. Najprej sploh hvala, da ste jo sprejeli, ko smo zanjo res nujno potrebovali oskrbo. Včasih pač življenje ne gre čisto po načrtu, zato mi nismo imeli nikjer rezervacije. Hvala res vsem zaposlenim, ki ste jo negovali, hranili, zdravili, spoštovali. Hvala tudi za prijaznost, nasmehe in spodbudne besede. Ni mi bilo lahko, ker smo jo dali v DSO, bila pa sem pomirjena, ko sem spoznala vaše okolje in zaposlene. Še enkrat - iskrena hvala, tudi v bratovem imenu, vam in vsem zaposlenim. Dušanka Faleskini, Straža, januar 2024

Dušanka Faleskini

Mnenje svojca

Spoštovani, v prejšnjem tednu se je od nas poslovila naša tama, gospa Ana Logar. Tama je preživela zadnjih deset mesecev v vašem domu, kamor smo jo premestili iz domače oskrbe. Moram reči, da smo jo obiskovali večkrat tedensko in spremljali vaše delo. Mi in tama smo bili zelo zadovoljni z vašo ponudbo, storitvami, strokovnostjo, prijaznostjo,... Tama se ni nikoli pritoževala nad zaposlenimi, vedno je vse pohvalila, prav prijetno se je počutila v vašem domu. Najbolj pa je pohvalila kuhinjo, saj je bila po poklicu kuharica. Vaših negovalk na terenu, ki so tamo obiskovale na domačem domu pred prihodom k vam in še pred tem ji dostavljale kosila, se je tama vedno razveselila in komaj čakala njihov prihod. Vsem zaposlenim želim reči HVALA, ker ste skrbeli za našo tamo do zadnjega dneva, predvsem pa za srčnost sester, ki so bile ob njej zadnje ure. Izvrstno opravljate delo in naj tako tudi ostane! Ana Logar, vnukinja Metlika; 15.1.2024

Ana Logar

Mnenje svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev